
Składniki (2-3 porcje):
• 50 g płatków owsianych błyskawicznych
• 250 ml wody Mama i ja
• 20 g wiórków kokosowych
• 100 g twarogu półtłustego
• 1-2 łyżki miodu
• Sezonowe owoce
Wykonanie:
1. Na patelni podpraż płatki owsiane z wiórkami kokosowymi. Następnie dodaj wodę i gotuj ma małym ogniu kilka minut.
2. Dodaj twaróg, miód i wymieszaj składniki. Gotuj jeszcze 2-3 minuty i przełóż owsiankę do miseczek.
3. Dodaj świeże, sezonowe owoce. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Najczęściej zadawane pytania
Tak – to połączenie płatków owsianych, twarogu i kokosa dostarcza białka, błonnika i zdrowych tłuszczów.
Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 dni. Przed podaniem możesz dodać odrobinę mleka lub jogurtu.
Świetnie sprawdzą się świeże owoce (mango, banan), orzechy, migdały, wiórki kokosowe lub odrobina miodu.