Składniki:
• 30 g płatków owsianych
• 500 ml wody Mama i ja
• 1 łyżka syropu klonowego
Wykonanie:
1. Płatki zalać wodą, dodać syrop klonowy i zblendować/ zmiksować przez około 30 sekund.
2. Następnie przecedzić przez drobne sitko lub gazę. Przechowywać w lodówce do 5 dni.
* Rada: z pozostałej owsianej pulpy można zrobić owsiankę, placuszki lub ciasteczka.
Woda źródlana Mama i ja
Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.
Cena:
1,5 L – cena: 1,89 zł
0,5 L – cena: 1,49 zł
0,33 L – cena: ok. 1,35 zł
Zobacz także:
- Kampania reklamowa serków homogenizowanych z Piątnicy – no bo skąd?
- Światowy Dzień Mleka – a jak mleko, to z Piątnicy
- Mleko owsiane – idealna opcja w codziennej diecie dla całej rodziny
- Kawa z idealną mleczną pianką – które roślinne zamienniki mleka warto wybrać?
- Cannelloni z dynią, twarożkiem i szpinakiem
- Powolne wrześniowe poranki – celebrujemy je z Alessi
- 5 pytań o nabiał, które zawsze chciałeś zadać
- Ser żółty bez laktozy – hasło reklamowe czy prawdziwa informacja?
- Naleśniki od serca
- Mleko owsiane – co warto wiedzieć?