Praliny orzechowe

Szybki, łatwy do przygotowania i pyszny deser? Proponujemy obłędne praliny orzechowe na bazie orzechów włoskich, masła orzechowego oraz wafli. To świetny pomysł na przekąskę lub błyskawiczny deser.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki (12-14 kulek):

• 200 g orzechów włoskich tartych BackMit
• ok. 250 g masła orzechowego solonego
• 100 g wafli suchych

Dodatkowo:

• ok. 1 op. orzechów włoskich tartych BackMit

Wykonanie:

1. Wafle rozkrusz rękoma, ale tak aby pozostawały drobne kawałki.
2. Orzechy włoskie przesyp na suchą patelnię i cały czas mieszając doprowadź je do zbrązowienia.Ostudź.
3. Rozkruszone wafle, orzechy oraz masło orzechowe połącz przy pomocy rąk na jednolitą masę.
4. Przy pomocy zwilżonych rąk formuj średniej wielkości kulki.
5. Otaczaj je w tartych orzechach.

Przechowuj w lodówce do 4 dni.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska