Owsianka w wersji obiadowej

Owsianki kochamy za to, że są zdrowe, pożywne i szybkie w przygotowaniu. W standardowej wersji kuszą słodyczą i urozmaicają nasze śniadania. Dziś prezentujemy pomysł na przemycenie ich do popołudniowego menu. W połączeniu z fasolką szparagową i kukurydzą sprawdzą się idealnie, jako danie obiadowe albo kolacja naszego maluszka.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki (4 porcje)

· 1 szklanka płatków owsianych górskich

· 1,5 szklanki wody Mama i Ja

· kg fasolki szparagowej

· 1 kukurydza lub 150g z puszki

· 250 g pomidorów koktajlowych

· 4 jajka

· 2 łyżki masła orzechowego z solą

· 1 łyżka oleju

· 2 ząbki czosnku

· 1 szalotka

· sos sojowy

· nasiona czarnuszki

· ulubione zioła

Wykonanie:

· Płatki zalej wodą, przykryj i odstaw na noc, aby napęczniały.

· Rozgrzej olej, dodaj pokrojoną szalotkę, smaż ją około 1 minuty. Po tym czasie dodaj pokrojony czosnek i smaż ponownie 1 minuty. Dodaj płatki wraz z wodą (większość będzie wchłonięta). Wszystko wymieszaj i gotuj około 1 minuty. Dopraw do smaku sosem sojowym.

· Ugotuj kukurydzę, fasolkę oraz jajka.

· Fasolę pokrój i wymieszaj z masłem orzechowym. Wyłóż porcje owsianki oraz warzyw. Dodaj pokrojone jajka. Całość posyp ziołami oraz czarnuszką.

 

WOSANA
WOSANA S.A. jako producent wiodącej wody źródlanej dedykowanej dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym mamom – Mama i ja, szczególne znaczenie przypisuje inicjatywom propagującym ideę rodzicielstwa i wspierającym rozwój dzieci. Początki firmy WOSANA sięgają 1991 roku, jej siedziba mieści się w Andrychowie. Najwyższą jakość produktów zapewnia wdrożony przez firmę system zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodny z międzynarodową normą IFS standard. Mama i ja, woda obecna na rynku od roku 1998, posiada pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka. Produkt dostępny jest w sieciach handlowych: Lidl, Makro, Tesco, Kaufland, Netto, Carrefour, Selgros, Auchan, Żabka oraz w e-sklepach dodomku.pl, frisco.pl oraz bdsklep.pl.

Źródło:

WOSANA