Granola pod pierzynką z pieczonej śliwki

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Ważne, aby było pełnowartościowe i zapewniało energię na długie godziny. Granola pod pierzynką z pieczonej śliwki to sprawdzona recepta nie tylko na smaczny posiłek, ale również aktywny poranek.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki (3 porcje):

· 1 kg śliwek
· 4 łyżki cukru trzcinowego GoldPack
· ulubiony jogurt np. kozi czy owczy
· 1/2 szklanki migdałów w płatkach KRESTO
· 4 garście granoli
· 2 łyżki masła
· 1/2 łyżeczki cynamonu tartego

Wykonanie:

1. Umyj śliwki, pozbądź się pestek. Wyłóż je do formy do pieczenia, posyp cukrem, cynamonem, dodaj masło.
2. Śliwki piecz w temp. 200°C do miękkości. W trakcie pieczenia zawartość foremki 2–3 razy zamieszaj.
3. Wyłóż do misek gorące śliwki, dodaj migdały, granolę oraz jogurt.
4. Danie można podawać na ciepło, ale także nadaje się do zabrania ze sobą np. do pracy.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska