Pobudza nie tylko kubki smakowe, ale cały organizm, dzięki czemu stanowi doskonałe źródło energii dla wiosennych aktywności na świeżym powietrzu.
Składniki (2 porcje):
· 1 garść miksu sałat
· 1 garść liści szpinaku baby
· 1 awokado
· 2 jajka (ugotowane według preferencji)
· 100 g łososia wędzonego
· płatki migdałów KRESTO
· rzodkiewka
· szczypiorek
· ulubione kiełki
· olej Rapso
· 1/2 cytryny
· sól, pieprz
Wykonanie:
1. Na dno miseczek ułóż sałaty i szpinak. Ugotowane jajko obierz, przekrój i ułóż na sałatach.
2. Rybę podziel na cząstki i dodaj do misek.
3. Awokado obierz ze skórki, wyciągnij pestkę po okrojeniu dookoła, miąższ pokrój według upodobań i dodaj do sałatki.
4. Rzodkiewki i szczypiorek pokrój i dodaj do sałatki.
5. Całość skrop olejem, sokiem z cytryny, posól i popieprz.
6. Na koniec całość posyp płatkami migdałowymi oraz kiełkami.
7. Sałatkę proponuję podać z grzankami z ulubionego pieczywa.