Wiosenna sałatka z jajkiem, rybą i awokado

Gdy przyroda budzi się z zimowego snu a za oknem robi się coraz cieplej, czas na wiosenne doładowanie witaminami. Danie, które dostarczy składników mineralnych oraz zdrowych tłuszczy to sałatka z jajkiem, rybą i awokado.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Pobudza nie tylko kubki smakowe, ale cały organizm, dzięki czemu stanowi doskonałe źródło energii dla wiosennych aktywności na świeżym powietrzu.

Składniki (2 porcje):

· 1 garść miksu sałat

· 1 garść liści szpinaku baby

· 1 awokado

· 2 jajka (ugotowane według preferencji)

· 100 g łososia wędzonego

· płatki migdałów KRESTO

· rzodkiewka

· szczypiorek

· ulubione kiełki

· olej Rapso

· 1/2 cytryny

· sól, pieprz

Wykonanie:

1. Na dno miseczek ułóż sałaty i szpinak. Ugotowane jajko obierz, przekrój i ułóż na sałatach.
2. Rybę podziel na cząstki i dodaj do misek.
3. Awokado obierz ze skórki, wyciągnij pestkę po okrojeniu dookoła, miąższ pokrój według upodobań i dodaj do sałatki.
4. Rzodkiewki i szczypiorek pokrój i dodaj do sałatki.
5. Całość skrop olejem, sokiem z cytryny, posól i popieprz.
6. Na koniec całość posyp płatkami migdałowymi oraz kiełkami.
7. Sałatkę proponuję podać z grzankami z ulubionego pieczywa.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska