Lemoniada lawendowa:
⁃ 1 litr wody Mama i ja
⁃ 6 kwiatów lawendy
⁃ gałązki mięty
⁃ 2 limonki
⁃ 1 łyżka miodu
⁃ lód
Wyciskamy sok z jednej limonki, natomiast drugą kroimy w plasterki lub ćwiartki. Następnie łączymy je z wodą, miętą, lawendą i miodem. Lemoniadę podajemy schłodzoną.
Lemoniada arbuzowa:
⁃ 1 litr wody Mama i ja
⁃ 2 plastry arbuza
⁃ kilka gałązek natki pietruszki
⁃ lód
Arbuza oczyszczamy z pestek i połowę miksujemy lub rozgniatamy widelcem. Pozostałą część arbuza kroimy w kostkę lub nieduże kawałki. Łączymy arbuza z wodą i dodajemy listki pietruszki. Lemoniadę podajemy schłodzoną.
Lemoniada ogórkowa:
⁃ 1 litr wody Mama i ja
⁃ 2 ogórki gruntowe średniej wielkości
⁃ 2 cytrny
⁃ 1 szklanka soku jabłkowego
⁃ kilka gałązek rozmarynu
⁃ lód
Ogórka kroimy w kostkę lub plasterki. Sok z jednej cytryny wyciskamy, a drugą cytrynę kroimy w plastry. Łączymy cytrynę z sokiem cytrynowym i jabłkowym, ogórkiem oraz z ziołami. Lemoniadę podajemy schłodzoną.
Woda źródlana Mama i ja:
Cena:
1,5 L – cena: 2zł
0,5 L – cena: 1,50zł
0,33 L – cena: ok. 1,2 zł