Składniki (4 porcje):
· 1 szklanka żurawiny świeżej lub mrożonej
· 1 laska cynamonu
· 1/2 litra wody Mama i ja
· 1/2 litra soku z pomarańczy
· 2 łyżki mąki ziemniaczanej
· cukier/erytrol/miód do smaku
Wykonanie:
1. Umytą żurawinę wrzuć do garnka, dodaj cynamon i wodę. Przykryj pokrywką i gotuj 5 minut.
2. Przelej sok pomarańczowy do miseczki, wsyp mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj.
3. Wyciągnij z garnka cynamon, zmniejsz ogień, wlej sok pomarańczowy i mieszając, doprowadź do wrzenia.
4. Ściągnij garnek z ognia, dopraw do smaku wybranym słodzikiem.
5. Kisiel podaj na ciepło lub schłodzony, z dodatkiem np. jogurtu greckiego.
Woda źródlana Mama i ja
Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.
Strona www: https://wodadladziecka.pl/
Cena:
1,5 L – cena: 1,89 zł
0,5 L – cena: 1,49 zł
0,33 L – cena: ok. 1,35 zł