Składniki (4 porcje):
– 100 g szpinaku baby
– 1/2 dojrzałego (słodkiego) ananasa
– 2 dojrzałe banany
– ok. 1,3 litra wody Mama i ja
– 1 łyżeczka oleju kokosowego
– 3 łyżki soku z cytryny
Wykonanie:
1. Szpinak dokładnie umyj i osusz.
2. Ananasa i banany obierz, pokrój na mniejsze kawałki.
3. Rozdrobnione owoce i szpinak przełóż do miksera.
4. Dodaj sok z cytryny oraz olej kokosowy.
5. Całość zmiksuj. Jeżeli koktajl okaże się zbyt gęsty, dodawaj stopniowo więcej wody Mama i ja.
6. Podczas upałów koktajl można serwować z kostkami lodu.
Woda źródlana Mama i ja:
Cena:
1,5 L – cena: 2zł
0,5 L- cena: 1,50zł