Sałatka z grillowanym haloumi

Grill kojarzy się nieodłącznie z aromatem karkówki czy kiełbasy. Jednak jego walory wykorzystać mogą również miłośnicy warzyw i dań bezmięsnych.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Grillowane warzywa z dodatkiem sera haloumi z pewnością znajdą uznanie nie tylko wśród wegetarian i będą stanowić lekki, a jednocześnie pełnowartościowy posiłek.

Składniki:

· 200 g sera haloumi

· pęczek zielonych szparagów (grubszych)

· 1 papryka

· 2 średnie pomidory

· 1 mała cukinia

· miks sałat

· kiełki, np. groszku

· płatki migdałowe Kresto

· olej Rapso

· sól, pieprz

Wykonanie:

1. Ser kroimy w plastry.

2. Ze szparagów odłamujemy końcówki, a pomidory kroimy na połówki

4. Paprykę kroimy na 8 części, a cukinię w plastry.

6. Wszystkie warzywa skrapiamy olejem, posypujemy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.

7. Ser i doprawione warzywa układamy na tackach, a następnie grillujemy z obu stron.

8. Wykładamy na talerze porcje sałaty, kiełki oraz ser i zgrillowane warzywa.

9. Całość posypujemy płatkami migdałowymi.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska