Grillowane warzywa z dodatkiem sera haloumi z pewnością znajdą uznanie nie tylko wśród wegetarian i będą stanowić lekki, a jednocześnie pełnowartościowy posiłek.
Składniki:
· 200 g sera haloumi
· pęczek zielonych szparagów (grubszych)
· 1 papryka
· 2 średnie pomidory
· 1 mała cukinia
· miks sałat
· kiełki, np. groszku
· płatki migdałowe Kresto
· olej Rapso
· sól, pieprz
Wykonanie:
1. Ser kroimy w plastry.
2. Ze szparagów odłamujemy końcówki, a pomidory kroimy na połówki
4. Paprykę kroimy na 8 części, a cukinię w plastry.
6. Wszystkie warzywa skrapiamy olejem, posypujemy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
7. Ser i doprawione warzywa układamy na tackach, a następnie grillujemy z obu stron.
8. Wykładamy na talerze porcje sałaty, kiełki oraz ser i zgrillowane warzywa.
9. Całość posypujemy płatkami migdałowymi.