Pizza z patelni

Pizza z patelni sprawdzony, skuteczny i smaczny sposób na szybkie przygotowanie tego, uwielbianego przez fanów włoskiej kuchni, dania. Wystarczy przygotować ciasto, rozprowadzić je w formie spodu do pizzy na patelni, a następnie dodać sos i ulubione składniki. Nic trudnego, prawda?
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:
• 1 szkl. mąki orkiszowej
• ½ łyżeczki soli
• ½ łyżeczki proszku do pieczenia
• 3 łyżki oleju rzepakowego Rapso
• 4 łyżki wody (ewentualnie więcej do uzyskania właściwej konsystencji ciasta)
SOS:
• 5 łyżek przecieru pomidorowego
• 1 łyżeczka oregano
• sól

oraz:
• ulubione dodatki do pizzy

Sposób przygotowania:
1. Zagnieć ciasto z podanych składników.
2. Rozprowadź na patelni dłońmi, formując placek na całej jej powierzchni.
3. Podgrzewaj na średnim ogniu przez kilka minut, aż spód się zarumieni.
4. Przełóż na drugą stronę i posmaruj sosem przygotowanym z podanych składników, a na wierzchu ułóż dodatki i podpiekaj jeszcze chwilę, aż spód się zarumieni. Tym razem przykryj pizzę uchyloną pokrywką.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska