Pasta z makreli z chrzanem i olejem Rapso

Pasta z makreli z chrzanem i olejem Rapso to świetna propozycja na proste oraz pełne dobroczynnych właściwości śniadanie lub lunch.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Fot. VOG Polska

Składniki:

1 makrela wędzona (ok. 300 g)
150 g sera białego
4 łyżki oleju Rapso
2–3 łyżeczki chrzanu tartego
3 ogórki kiszone
1/3 papryki czerwonej
1/3 ogórka świeżego długiego
1 średnia cebula czerwona

Przygotowanie:

1. Makrelę obierz ze skóry oraz usuń ości. Pokrój, przełóż do miski.

2. Dodaj do makreli ser biały, chrzan oraz olej. Całość pognieć widelcem, wymieszaj.

3. Warzywa pokrój według własnych preferencji. Dodaj do miski. Wymieszaj.

4. Podawaj pastę ze świeżym pieczywem, np. razowym.

5. Pastę możesz przechowywać w lodówce przez 48 godzin, w zakręconym słoiku.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska