Owsianka z ananasem liofilizowanym

Na zdrowe, szybkie, pyszne i sycące rozpoczęcie dnia poleca się owsianka z ananasem liofilizowanym w towarzystwie kiwi oraz jogurtu greckiego. Takie śniadanie doskonale sprawdzi się jako posiłek na wynos – do pracy czy szkoły. Smacznego!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki (2–3 porcje):
• 400 g jogurtu greckiego
• 100 g otrębów owsianych
• 2 opakowania ananasa liofilizowanego KRESTO
• 5–6 dojrzałych owoców kiwi
• szczypta soli

Wykonanie:
1. Wieczorem wymieszaj jogurt z otrębami i solą w misce. Przykryj i odstaw. Dzięki temu płatki napęcznieją i nie trzeba ich gotować.
2. Rano na dno miseczek/salaterek/słoiczków włóż obrane i pokrojone kiwi, na to wyłóż porcję owsianki, a wierzch posyp liofilizowanym ananasem.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska