Owsianka w wersji FIT

Owsianka to prawdziwa królowa śniadań. Można ją przyrządzić na wiele sposobów. My dziś proponujemy przygotować ją w wersji FIT. Będzie przepyszna, zdrowa i prosta w przygotowaniu, a przy okazji lekka i pożywna. Idealna na udany początek dnia!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

· 3/4 szklanki górskich płatków owsianych
· szklanka wody lub mleka owsianego
· szczypta soli (konkretna)
· MIX BAKALII KRESTO Z NERKOWCEM lub MIX BAKALII KRESTO Z ŻURAWINĄ – według uznania

Wykonanie:

1. Do gotującej się wody wsyp płatki, dodaj sól i zmniejsz ogień.
2. Gotuj płatki na małym ogniu, bez przykrycia. Nie mieszaj ich, tylko poczekaj ok. 6-8 minut, aż wchłoną wodę i napęcznieją.
3. Ugotowane płatki przełóż do miseczki i posyp całość MIXEM BAKALII KRESTO Z ŻURAWINĄ lub MIXEM BAKALLI KRESTO Z NERKOWCEM. Miodu czy cukru nie musisz już dodawać, bo zawarte w mieszance kostki daktyli nadają całości idealnej słodyczy.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska