Owsianka pod pierzynką

Ta owsianka to przykład klasycznego śniadania z duuużą ilością słodkich, orzeźwiających i chrupiących pyszności. Bakaliowo-owocowa pierzynka powinna być gruba, zawierać ulubione składniki i dokładnie przykrywać znajdującą się na dnie pożywną owsiankę. Takie danie najlepiej pałaszować jeszcze w łóżku, np. w leniwe niedzielne poranki.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

· ½ szklanki płatków owsianych górskich
· 1 szklanka wody
· ½ szklanki jogurtu, mleka lub napoju roślinnego
· MIX BAKALII KRESTO Z NERKOWCEM lub MIX BAKALII KRESTO Z ŻURAWINĄ – według uznania
· ulubione świeże owoce – według uznania

Wykonanie:

1. W rondelku zagotuj wodę. Wsyp płatki i zamieszaj.
2. Gotuj całość na małym ogniu, bez przykrycia. Od teraz nie mieszaj już płatków, tylko poczekaj aż wchłoną wodę i spęcznieją.
3. Jeśli owsiankę lubisz jeść na ciepło, podgrzej mleko lub napój roślinny.
4. Przełóż ugotowane płatki do miseczki i zalej mlekiem, napojem lub jogurtem. Postaraj się, by całość miała raczej zwartą niż rzadką konsystencję.
5. Owsiankę przykryj grubą warstwą bakalii i świeżych owoców.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska