Składniki (2 porcje):
· 300 ml wody
· 300 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego
· 7 płaskich łyżek płatków owsianych
· 1 łyżka nasion chia
· 1 banan
· garść malin
· garść jagód
· garść MIXU BAKALII KRESTO Z NERKOWCEM
Wykonanie:
1. Wieczorem do garnka wlej wodę z mlekiem, wsyp płatki owsiane i nasiona chia. Całość wstaw na całą noc do lodówki.
2. Rano zagotuj owsiankę, aż zgęstnieje, a płatki namiękną. Jeśli lubisz wersję bardziej lejącą, dodaj więcej wody.
3. Przełóż owsiankę do miseczek, a na wierzchu ułóż ulubione owoce. Jeśli owsianka będzie gorąca, a postanowisz użyć mrożonych owoców, po zmieszaniu obu składników danie będzie miało temperaturę idealną do jedzenia. W przypadku użycia świeżych owoców owsiankę trzeba będzie odrobinę ostudzić.
4. Całość posyp MIXEM BAKALII KRESTO Z NERKOWCEM