Owsianka na dzień dobry

To nie jest kolejny przepis na zwykłą owsiankę, ale na śniadanie z turbodoładowaniem! Dzięki dodatkowi nasion chia oraz mieszanki MIX BAKALII KRESTO, czyli chrupiących orzechów nerkowca, słodkich kostek daktyli i delikatnych migdałowych płatków, owsianka nie tylko zaspokaja poranny głód, ale i zapewnia dobrą energię na kolejne godziny!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki (2 porcje):

· 300 ml wody
· 300 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego
· 7 płaskich łyżek płatków owsianych
· 1 łyżka nasion chia
· 1 banan
· garść malin
· garść jagód
· garść MIXU BAKALII KRESTO Z NERKOWCEM

Wykonanie:

1. Wieczorem do garnka wlej wodę z mlekiem, wsyp płatki owsiane i nasiona chia. Całość wstaw na całą noc do lodówki.
2. Rano zagotuj owsiankę, aż zgęstnieje, a płatki namiękną. Jeśli lubisz wersję bardziej lejącą, dodaj więcej wody.
3. Przełóż owsiankę do miseczek, a na wierzchu ułóż ulubione owoce. Jeśli owsianka będzie gorąca, a postanowisz użyć mrożonych owoców, po zmieszaniu obu składników danie będzie miało temperaturę idealną do jedzenia. W przypadku użycia świeżych owoców owsiankę trzeba będzie odrobinę ostudzić.
4. Całość posyp MIXEM BAKALII KRESTO Z NERKOWCEM

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska