Owocowo-jogurtowy przekładaniec z bakaliami

Pysznie, zdrowo, kolorowo! Błyskawiczna w wykonaniu i pięknie prezentująca się przekąska lub zdrowe, pożywne i przepyszne śniadanie. Gdy raz spróbuje się owocowo-jogurtowego przekładańca, z pewnością już na zawsze zagości w jadłospisie.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

· 500 g jogurtu naturalnego
· świeże owoce (banany, maliny, truskawki, kiwi, borówki, ananas) – według uznania
· MIX BAKALII KRESTO Z NERKOWCEM lub MIX BAKALII KRESTO Z ŻURAWINĄ – według uznania

Wykonanie:

1. Przygotuj głęboką szklankę.
2. Na dnie naczynka ułóż pokrojone owoce.
3. Przykryj owoce łyżką lub dwoma łyżkami jogurtu.
4. Przekładaj owoce i jogurt warstwami, aż wypełnią niemal całą szklankę.
5. Całość posyp sporą ilością bakaliowej mieszanki.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska