Domowa granola

Domowa granola z bakaliami marki Kresto to idealna propozycja na lekkie i wartościowe śniadanie.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

  • 1 op. orzechów nerkowca Kresto (100 g)
  • 1 op. orzechów pekan Kresto (100 g)
  • 1 op. orzechów włoskich Kresto (100 g)
  • 1 op. rodzynek Kresto (200 g)
  • 400 g płatków owsianych pełnoziarnistych
  • 4 łyżki wiórków kokosowych Kresto
  • 2 łyżki oleju Rapso
  • 10 łyżek miodu płynnego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • szczypta soli

Wykonanie:

1. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.

2. Orzechy posiekaj, ale nie na drobno, powinny być to większe kawałki. Przełóż do miski.

3. Dodaj płatki, cynamon, sól, olej, cukier z wanilią oraz miód. Całość dobrze wymieszaj i przełóż na blaszkę. Piecz w rozgrzanym do 160 °C piekarniku z termoobiegiem przez 20 minut, często mieszając.

4. Dodaj rodzynki oraz wiórki kokosowe. Wymieszaj i piecz jeszcze 7–10 minut, często mieszając.

5. Po przestudzeniu przełóż do słoika lub puszki. Domowa granola świetnie smakuje z mlekiem lub jogurtem.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska