Składniki (6 sztuk):
• 2 jajka
• cukier wanilinowy + odrobina pasty waniliowej
• 200 ml wody Mama i ja
• 30 ml oleju rzepakowego
• 200 g mąki pszennej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Powoli dodawać pozostałe składniki, wolno mieszając. W tym czasie rozgrzać gofrownicę.
2. Smażyć gofry po 6-10 minut (w zależności od mocy urządzenia).
3. Podawać z sezonowymi owocami lub ulubionymi dodatkami.
Woda źródlana Mama i ja:
Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.
Strona www: https://wodadladziecka.pl/
Cena:
1,5 L – cena: 1,89 zł
0,5 L – cena: 1,49 zł
0,33 L – cena: ok. 1,35 zł