Zupa grzybowa z makaronem Mie

W jesienne wieczory, kiedy chłód wypełnia powietrze, nie ma nic bardziej kojącego niż filiżanka aromatycznej zupy grzybowej z dodatkiem makaronu. To długoletnie ulubione danie, które nie tylko rozgrzewa zmarznięte dłonie, ale także koi duszę swoim bogactwem smakowym.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print
Zupa-grzybowa-z-makaronem-Mie-scaled

Ilość porcji: 4

Czas: 35 minut

Poziom ostrości: 1

Składniki:

60 g Grzybów shiitake suszonych House of Asia

1/2 opakowania Makaronu Mie gniazda House of Asia

1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane

1-2 łyżki Sosu sojowy grzybowy House of Asia do smaku

1 łyżka Pasty Miso House of Asia

500 ml bulionu warzywnego

1 cebula pokrojona w kostkę

2 łyżki oliwy z oliwek

Pieprz czarny do smaku

4 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

1. Grzyby shiitake namocz w zimnej wodzie, następnie zagotuj, wystudź i pokrój w paski.

2. Do garnka wlej oliwę, podsmaż pastę miso z pastą z czosnku, cebulą, dodaj grzyby i wymieszaj. Następnie wlej bulion, grzybowy sos sojowy i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut.

3. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

4. Gotową zupę dopraw pieprzem, podawaj z makaronem oraz świeżym szczypiorkiem.

Źródło:

De Care