Tosty francuskie z owocami sezonowymi

Tosty francuskie z owocami sezonowymi to idealna propozycja na proste oraz sycące danie.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki (2–4 porcje):

8 kromek chałki (grubość ok. 1,5 cm)

· 3 jajka (L)

· 150 ml mleka

· 2 łyżki cukru trzcinowego

· 1/2 łyżeczki cynamonu

· owoce

· cukier puder

· olej rzepakowy Rapso

· szczypta soli

Przygotowanie:

1. Wbij jajka do głębokiego talerza.

2. Dodaj mleko, cukier, cynamon i sól. Dokładnie wszystko wymieszaj.

3. Wlej na patelnię 2 łyżki oleju.

4. Kromki chałki namaczaj w masie jajecznej i smaż na średnim ogniu z obu stron na ładny, złoty kolor.

5. Przed nałożeniem kolejnej porcji chałki wlej na patelnię odrobinę oleju.

6. Umyj owoce, a większe z nich pokrój na kawałki.

7. Ułóż na talerzach porcje tostów, dodaj owoce. Na koniec całość oprósz cukrem pudrem.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska