Sernik fit (bez tłuszczu) z morelami i galaretką

Sernik fit (bez tłuszczu) z morelami i galaretką to pomysł na pyszny i niskokaloryczny deser.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

1 puszka moreli w zalewie Beach Flower
2 galaretki morelowe
500 ml jogurtu greckiego
5 łyżek nasion chia
Dodatkowo: granat, winogrona lub inne owoce sezonowe

Przygotowanie:

1. Galaretki rozpuść w 250 ml gorącej wody.

2. Morele wraz z zalewą przelej do miksera. Całość zmiksuj. Dodaj jogurt, zmiksuj ponownie. Dodaj ciepłą galaretkę, wymieszaj.

3. Zawartość miksera przelej do miski i dodaj nasiona chia.

4. Odczekaj ok. 30 minut i po tym czasie przelej całość do foremki. Odstaw do lodówki do stężenia na minimum 2 godziny.

5. Podawaj serniczek przyozdobiony owocami.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska