Sałatka z sałaty, truskawek i ricotty z bazylią

Kolorowo, smacznie, zdrowo – taka jest właśnie wiosenna sałatka z dodatkiem słodkich truskawek, delikatnej ricotty, doprawiona listkami świeżej bazylii. Możesz przełożyć ją do pojemnika i wziąć ze sobą do pracy (doskonale sprawdzi się w roli lekkiego lunchu) lub rozkoszować się jej smakiem podczas kolacji z domownikami. Bez względu na okoliczności smak sałatki cieszy tak samo.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki (1 porcja):

  • garść ulubionej sałaty
  • 50 g ricotty
  • 3–4 średnie truskawki
  • 1 łyżka oleju Rapso (lub według uznania)
  • 1/4 łyżeczki soku z cytryny
  • kilka listków bazylii
  • sól, pieprz

Wykonanie:

1. Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki.

2. Truskawki umyj, usuń szypułki, pokrój w plastry.

3. Wyłóż na talerz sałatę, truskawki, ricottę oraz bazylię.

4. Na koniec całość skrop olejem, sokiem z cytryny oraz posól i popieprz.

5. Podawaj od razu po przygotowaniu potrawy.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska