Sałatka z grzankami i pomarańczą

Lubisz odżywiać się zdrowo, świadomie dobierasz produkty i starasz się wprowadzać do diety dużą ilość warzyw i owoców, ale brakuje ci pomysłów, jak zamienić standardową sałatkę w niecodzienne danie?
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Doskonałym urozmaiceniem codziennej rutyny będzie połączenie warzyw z nasionami i pomarańczą w towarzystwie grzanek z pleśniowym serem.

Składniki (2 porcje):

· 100 g miksu sałat

· 1/2 pomarańczy

· 2 jajka

· 1/2 szklanki groszku mrożonego

· 1/4 papryki

· 1 mała marchewka

· szczypiorek

· ulubione pieczywo

· ser typu blue

· olej Rapso

· miks nasion Kresto

· sól, pieprz

· nasiona czarnuszki

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo. Pomarańczę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Groszek zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 2 minuty, a następnie po tym czasie odsączamy. Marchew i paprykę kroimy według własnych upodobań.

2. Do nagrzanego piekarnika wkładamy pieczywo posypane rozkruszonym serem. Pieczemy je do momentu lekkiego rozpuszczenia się sera.

3. Na talerzach układamy wszystkie składniki i posypujemy nasionami. Całość skrapiamy olejem, doprawiamy solą i pieprzem.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska