Sałatka z burratą

Sałatka to doskonałe rozwiązanie na szybki, pożywny oraz pełen witamin lunch. Dzisiaj proponujemy wersję z burratą, pomidorami suszonymi, grejpfrutem oraz pieczywem. Pycha!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki (1–2 porcje):

• 2 garści miksu ulubionych sałat
• 1 kulka burraty
• 4 pomidory suszone z zalewy
• 4 cząstki grejpfruta
• 3 plastry pora (część biała)
• olej Rapso
• sól, pieprz
• ulubione pieczywo/grzanki/paluszki chlebowe

Wykonanie:

1. Umyty mix sałat wyłóż na talerz, a na środku ułóż odsączoną z zalewy burratę.
2. Cząstki grejpfruta obierz z błonek i pokrój na mniejsze kawałki, ułóż na sałacie.
3. Pomidory pokrój w kostkę, rozsyp po warzywach.
4. Plasterki pora rozdziel na małe okręgi i posyp nimi sałatkę.
5. Całość skrop olejem Rapso, posól i popieprz.
6. Podawaj z ulubionym pieczywem.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska