Czas przygotowania: 60 minut
Liczba porcji: 4
Składniki:
-
600 g karkówki
-
3 łyżki Przyprawy do Mięs Knorr
-
100 g marynowanej dyni
-
1 łyżka ziaren kolendry
-
1 łyżka kminu rzymskiego
-
1 pęczek świeżej kolendry
-
3 łyżki zielonych oliwek
-
50 ml oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Mięso umyj i osusz. Ziarna kolendry utrzyj w moździerzu.
-
Dynię odsącz z marynaty i wymieszaj z drobno pokrojoną świeżą kolendrą. Długim, cienkim nożem zrób otwór, wzdłuż mięsa a następnie nafaszeruj je kawałkami dyni.
-
Przygotowaną pastą natrzyj karkówkę, umieść w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180°C przez 50 minut. Gotową pieczeń pokrój w plastry i podawaj, l.. z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
4. W naczyniu połącz przyprawę Knorr, utartą kolendrę, kmin rzymski, oliwki oraz oliwę. Wszystko razem zmiksuj na gładką masę.