Pasta ze słonecznika, oliwek i pomidorów suszonych (wegan)

Pyszna, sycąca i zdrowa – pasta kanapkowa! Niezapowiedziani goście, wieczory przed telewizorem, szybkie śniadania – okazji, przy których sprawdzają się proste w przygotowaniu dania można wymieniać bez liku.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

My prezentujemy dziś sprawdzony przepis na znakomitą pastę, którą przygotujemy w chwilę, a która idealnie nadaje się do pieczywa, grzanek, czy jako dip do warzyw czy nachos.

Składniki (4–6 porcji)

⁃ 200 g słonecznika KRESTO

⁃ 1 słoiczek pomidorów suszonych w oleju/oliwie (ok. 350 ml)

⁃ 2 słoiczki oliwek zielonych Beach Flower
(ok. 280 g)

⁃ 3–4 ząbki czosnku

⁃ ok. 15 listków bazylii

Wykonanie:

1. Słonecznik upraż na suchej patelni, następnie lekko przestudź.

2. Oliwki osącz z zalewy, zachowaj jednak płyn.

3. Słonecznik, pomidory wraz z olejem i obranym czosnkiem zmiksuj. Dodaj słonecznik i bazylię i zmiksuj ponownie. Gęstość pasty można regulować dodając płyn spod oliwek.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska