Naleśniki z bakaliową posypką

Naleśniki z bakaliową posypką to przepyszna alternatywa dla tradycyjnych naleśników z białym serem i rodzynkami. Zamiast tych ostatnich w farszu znajdą się: słodko-kwaśna żurawina, delikatnie chrupiące migdałowe płatki i przepełnione naturalną słodyczą daktyle. Warto zaskoczyć bliskich, podając na śniadanie lub obiad to klasyczne danie z małym twistem.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki (3 naleśniki):

· 100 ml mleka
· 50 ml wody
· 50 g mąki orkiszowej jasnej/pszennej
· 1 jajko
· 150 g twarogu mielonego
· 25 g MIXU BAKALII KRESTO Z ŻURAWINĄ
· olej (do smażenia)

Wykonanie:

1. W misce wymieszaj wodę, mleko, mąkę i jajko.
2. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju.
3. Usmaż naleśniki.
4. W osobnym naczyniu wymieszaj twaróg z bakaliami.
5. Rozsmaruj farsz na każdym naleśniku.
6. Złóż naleśniki w trójkąty lub zwiń w rulony.
7. Podawaj posypane MIXEM BAKALII KRESTO Z ŻURAWINĄ.

Smacznego!

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska