Grenadynę Herbapolu wyróżnia bardzo lubiany smak owoców granatu, który perfekcyjnie łączy w sobie przyjemną słodycz i wspaniałe orzeźwienie. Powstaje na bazie soku z owoców granatu, pochodzących ze słonecznej Grecji. Wydajny syrop doskonale sprawdzi się również kiedy planujemy spotkania w większym gronie.
Jak przygotować domowy koktajl? Wystarczy sięgnąć po Grenadynę Herbapolu i … otworzyć się na zabawę smakiem i kolorem! Eksperymentowanie z różnymi składnikami może sprawić wiele przyjemności, a efekt może okazać się prawdziwą ucztą dla zmysłów. Koktajl z Grenadyną Herbapolu zachwyci nie tylko wyśmienitym, owocowym smakiem, ale też efektownym wyglądem. W zależności od okazji i naszych upodobań, może to być przyjemnie orzeźwiający napój – idealny na domowe imprezy, ciepły i rozgrzewający na chłodne dni czy też kremowy, z dodatkiem lodów, który potraktować można jako oryginalny deser. Grenadyna Herbapolu zachęca do kreatywności, która może odmienić zwykły wieczór w święto radości, energii i niezapomnianych wrażeń.
A oto cztery pomysły na koktajle z Grenadyną Herbapolu – proste, szybkie, efektowne i pełne owocowego smaku.
TEA SUNSET
Składniki:
-
50 ml herbaty czarnej przygotowanej metodą cold brew lub przestudzonej
-
80 ml soku pomarańczowego
-
25 ml syropu grenadyna
-
15 ml soku z cytryny
-
kruszony lód + kostki lodu do shakera
-
do dekoracji: plasterek cytryny i mięta

Przygotowanie:
Do shakera wrzucamy kostki lodu i wlewamy wszystkie składniki. Wstrząsamy energicznie. Zawartość shakera przecedzamy na kruszony lód, dekorujemy miętą i plasterkiem cytryny.

RUBY SPARK
Składniki:
40 ml syropu grenadyna
pół limonki
2 gałązki mięty
garść pestek granatu
ok. 150 ml wody gazowanej
kruszony lód
do dekoracji: mięta
Przygotowanie:
Z limonki odkrawamy końcówki, kroimy na 3 części. Wrzucamy do wysokiej szklanki, dodajemy grenadynę i ugniatamy za pomocą muddlera. Dodajemy miętę i ugniatamy jeszcze przez chwilę. Wsypujemy kruszony lód, pestki granatu, mieszamy i dodajemy wodę gazowaną. Dekorujemy miętą.
WARMING RUBY
Składniki:
garść malin (mogą być mrożone)
kawałek (ok 2 cm) imbiru
gałązka rozmarynu
30 ml syropu grenadyna
15 ml soku z cytryny
250 ml wrzątku

Przygotowanie:
Do szklanicy shakera wrzucamy maliny, obrany ze skórki imbir, dodajemy sok z cytryny, grenadynę i 50 ml wrzątku. Ugniatamy za pomocą muddlera przez chwilę i zostawiamy na kilka minut.
Następnie przecedzamy z użyciem sitka do wysokiej szklanki, uzupełniamy wrzątkiem i dodajemy rozmaryn.

CREAMY DELIGHT
Składniki (na 2 porcje):
3 gałki lodów waniliowych
40 ml syropu grenadyna
200 ml mleka 1,5%
do dekoracji: bita śmietana, pestki granatu
Przygotowanie:
W blenderze umieszczamy lody, wlewamy mleko i grenadynę. Blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do szklanki, dekorujemy bitą śmietaną i granatem.
