Mango lassi

Przepis idealny to taki, które gwarantuje kulinarny sukces i jest prosty w przygotowaniu. Mango lassi to przysmak, który zachwyca słodyczą i szybkością wykonania.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Z dodatkiem MIXU BAKALII Z NERKOWCEM KRESTO doskonale sprawdzi się w roli przekąski, drugiego śniadania lub lekkiego podwieczorku.

Składniki (2 porcje):

———

———

  • 500 g jogurtu kokosowego lub naturalnego
  • 1 duże, dojrzałe mango
  • 1/2 op. MIXU BAKALII Z NERKOWCEM KRESTO
  • 1–2 łyżki miodu lub słodzika
  • 1/2 łyżeczki kurkumy suszonej
  • szczypta kardamonu
  • 2 łyżki płatków owsianych górskich (opcjonalnie)

Wykonanie:

1. Mango obierz, odetnij od pestki, zmiksuj z jogurtem, miodem i przyprawami.
2. Przelej porcje jogurtu do 2 misek, dodaj do każdej MIX BAKALII KRESTO Z NERKOWCEM, posyp płatkami owsianymi.
3. Gotowe danie możesz przełożyć do pudełka i zabrać do pracy, szkoły czy w podróż.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska