Z dodatkiem MIXU BAKALII Z NERKOWCEM KRESTO doskonale sprawdzi się w roli przekąski, drugiego śniadania lub lekkiego podwieczorku.
Składniki (2 porcje):
- 500 g jogurtu kokosowego lub naturalnego
- 1 duże, dojrzałe mango
- 1/2 op. MIXU BAKALII Z NERKOWCEM KRESTO
- 1–2 łyżki miodu lub słodzika
- 1/2 łyżeczki kurkumy suszonej
- szczypta kardamonu
- 2 łyżki płatków owsianych górskich (opcjonalnie)
Wykonanie:
1. Mango obierz, odetnij od pestki, zmiksuj z jogurtem, miodem i przyprawami.
2. Przelej porcje jogurtu do 2 misek, dodaj do każdej MIX BAKALII KRESTO Z NERKOWCEM, posyp płatkami owsianymi.
3. Gotowe danie możesz przełożyć do pudełka i zabrać do pracy, szkoły czy w podróż.