Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym i orzechami pekan

Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym i orzechami pekan to propozycja na wykwintne, a przy tym zdrowie i proste w przygotowaniu danie.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki na kotleciki:

· 300 g kaszy jaglanej

· 500 g bobu Happy Frucht (waga przed obraniem)

· 3 łyżki kaparów hiszpańskich Beach Flower

· 4 ząbki czosnku

· olej rzepakowy (Rapso)

· 2 jajka

· sól, pieprz

Wykonanie:

1. Kaszę ugotuj na sypko. Ostudź.

2.Bób obierz ze skórek. Ostudź, lekko pognieć widelcem.

3. Połącz kaszę z bobem, dodaj jajka, sól, pieprz oraz pokrojone kapary. Wyrób na jednolitą masę.

4. Formuj niewielkie kotleciki i smaż na średnim ogniu tak, aby nie przypiekły się za szybko.

Składniki na dodatki:

· mała kapusta czerwona

· 1 laska cynamonu

· olej rzepakowy (Rapso)

· 300 ml cherry

· 4 łyżki octu balsamicznego

Wykonanie:

1. Kapustę posiekaj. Wrzuć na dużą patelnię, dodaj trochę oleju Rapso i smaż chwilę cały czas mieszając.

2. Dodaj do kapusty cynamon, cherry oraz ocet balsamiczny. Całość duś ok. 30 minut. Na koniec dopraw solą, pieprzem i ewentualnie ponownie octem balsamicznym.

Składniki na dodatki:

· 1 duży pęczek natki pietruszki

· olej rzepakowy Rapso

· orzechy pecan Kresto

· 10 g parmezanu

· 2 ząbki czosnku

· otarta skórka z 1/2 cytryny

· sól, pieprz

Wykonanie:

1. Czosnek obierz i wrzuć do blendera, natkę pokrój i też przełóż do blendera.

2. Parmezan, garść orzechów oraz otartą skórkę z cytryny zmiksuj wraz z pozostałymi składnikami dolewając oleju. Dodaj go tyle, aby uzyskać odpowiadającą Ci gęstość.

3. Podawaj w osobnym naczyniu i zamaczaj w nim kotleciki.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska