Ciastka owsiane

Chrupiące, odżywcze, idealne na smaczną przekąskę na drugie śniadanie. To, co jest najlepsze w ciastkach owsianych z MIXEM BAKALII KRESTO, to prostota i szybkość przygotowania. Większość niezbędnych składników znajdziesz w swojej kuchni, dzięki czemu możesz cieszyć się ich słodkim smakiem zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na małe co nieco. To ciasteczka mocno chrupiące.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

· Do wykonania około 25 ciasteczek potrzebujecie:
· 100 g masła
· 1 szklanka płatków owsianych
· 1 szklanka MIX BAKALII KRESTO
· pół szklanki maki żytniej
· pół szklanki maki razowej
· 3/4 szklanki erytrytolu
· dwa jaja

Sposób przygotowania:

1. W garnku rozpuść masło, dodaj płatki owsiane i musli z żurawiną.
2. Mieszaj, aż płatki będą szkliste, następnie dodaj erytrytol.
3. Gdy ostygnie dodaj resztę składników.
4. Całość zamieszaj i wyłóż ciastka na blaszce.
5. Piecz do zarumienienia w temperaturze 180 stopni przez 10 minut.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska