Chałka z kozim twarożkiem, malinami i pistacjami

Chałka z kozim twarożkiem, malinami i pistacjami to klasyka smaku w finezyjnym wydaniu. Harmonijnie dobrane składniki tworzą na talerzu niepowtarzalną kompozycję smakową, a dodatkowo stanowią mocny akcent kulinarnej aranżacji. To doskonały sposób na prosty i szybki deser, który można podać zgodnie z przepisem lub urozmaicić o kolejne dodatki wedle swojego uznania.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki (2 porcje):

  • 4 kromki chałki
  • 150 g twarożku koziego
  • garść orzechów pistacjowych KRESTO
  • 1/2 szklanki malin
  • ocet balsamiczny, gęsty, np. malinowy

    Wykonanie:

1. Kromki chałki ułóż na talerzach.
2. Wyłóż serek.
3. Całość posyp malinami oraz pokrojonymi orzeszkami.
4. Tuż przed podaniem deser skrop octem balsamicznym.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska