Blok czekoladowy z dodatkiem MIX BAKALII KRESTO

Skuś się na bajecznie wyglądające i niebiańsko smakujące ciasto, które nie wymaga pieczenia! Nasz blok czekoladowy oferuje prawdziwą feerię faktur i smaków. W każdym kawałku poczujesz rozpływającą się w ustach słodką, czekoladową masę, miękkie ryżowe ziarenka, kruche herbatniki, chrupiące orzechy nerkowca i orzeźwiającą słodko-kwaśną żurawinę. Pycha!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

· 500 g mleka w proszku
· 1 kostka masła 82% (200 g)
· 3/4 szklanki mleka
· 5 łyżek ciemnego kakao
· 2 małe paczki herbatników
· 1 szklanka ryżu preparowanego
· MIX BAKALII KRESTO Z NERKOWCEM – według uznania
· MIX BAKALII KRESTO Z ŻURAWINĄ – według uznania

Przygotuj również:

· formę keksówkę 22 cm x 11 cm
· papier śniadaniowy lub papier do pieczenia

Wykonanie:

1. Pokrusz herbatniki na małe kawałki.
2. Rozpuść masło z mlekiem i cukrem, dodaj kakao i zagotuj. Odstaw do ostygnięcia.
3. Do masy dodaj mleko w proszku, a następnie stopniowo ryż, ciastka i bakalie. Dokładnie zamieszaj (jeśli masa jest bardzo gęsta, możesz dolać trochę ciepłego mleka).
4. Masę przełóż do formy wyłożonej papierem, całość lekko dociśnij i wygładź (najlepiej zrobić to ręką, wtedy blok będzie równiutki).
5. Całość posyp bakaliami.
6. Wstaw do lodówki na kilka godzin, dzięki temu blok stwardnieje i da się ładnie pokroić.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska