Zupa Kimchi

Poniżej znajdziecie przepis na danie inspirowane kuchnią japońską, które warto dodać do swojego menu!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

4 porcje

Czas: 45 minut

Poziom trudności: 1

Poziom ostrości: 2

Składniki:

1-2 łyżki Marynaty do mięsa wieprzowego gochujang bulgogi BBQ O’FOOD

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

80 g Sosu Kimchi House of Asia

300 g mięsa z podudzia kurczaka pokrojonego w paski

1,5 l bulionu drobiowego

200 g kapusty pekińskiej

50 g marchewki pokrojonej w półplastry

1 cebula pokrojona w piórka

2 łyżki oleju

1 pęczek drobno pokrojonej dymki

3 łyżki posiekanej kolendry

Sposób przygotowania:

1. Mięso wymieszaj z sosem sojowym i odstaw na minimum 15 minut.

2. Do dużego garnka wlej olej i podsmaż na średnim ogniu kurczaka. Następnie dodaj cebulę, marchewkę oraz kapustę i całość smaż kila minut. Po tym czasie dodaj sos kimchi, marynatę gochujang bulgogi BBQi duś przez 2-3 minuty. Dodaj bulion drobiowy i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut.

3. Gotową zupę posyp kolendrą i dymką.

Źródło:

De Care