Ilość porcji: 2
Czas: 40
Poziom trudności: 1
Poziom ostrości: 2
Składniki:
100 g Czarnej fasoli Casa de Mexico
2 łyżeczki Przyprawy do Fajita Casa de Mexico
70 g Sosu Teriyaki House of Asia
100 g piersi z kurczaka pokrojonej w paski
100 g ryżu basmatti
1 awokado odmiany hass
1 mała marchewka
1 cebula czerwona pokrojona w pióra
Sól, pierz do przyprawienia kurczaka
Do podania:
2 łyżeczki uprażonego wcześniej Sezamu Białego House of Asia
2 łyżki Oleju sezamowego House of Asia
4-5 szt. Papryczek jalapeno czerwonych krojonych Casa de Mexico
1 limonka pokrojona w cząstki
3 łyżki świeżej kolendry grubo posiekanej
Sposób przygotowania:
1. Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
2. Kurczaka zamarynuj w soli i pieprzu, następnie podsmaż na złoty kolor, dodaj cebulę i fasolę, całość smaż 2 minuty, pod koniec wymieszaj z sosem teriyaki.
3. Awokado i marchewkę pokrój w plastry.
4. Do miski przełóż ugotowany ryż, dodaj awokado oraz smażonego kurczaka z fasolą i cebulą. Całość posyp sezamem, kolendrą i pokrojonymi papryczkami jalapeno, skrop sokiem z limonki i olejem sezamowym.