Tatar ze śledzia z jalapeno

W kulinarnej podróży po nietuzinkowych smakach i oryginalnych kompozycjach dzisiaj zanurzymy się w tajemniczym świecie tataru ze śledzia z dodatkiem pikantnego jalapeno.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print
Tatar-ze-sledzia-z-jalapeno-scaled

Ilość porcji: 4

Czas:15 minut

Poziom ostrości: 2

Składniki:

1 łyżka drobno pokrojonej Papryki Jalapeno zielonej krojonej Casa de Mexico

3 łyżki ogórka pokrojonego w kostkę

200 g marynowanych filetów śledziowych

1 cebula pokrojona w drobną kostkę

1 łyżka posiekanej kolendry

4 łyżki oliwy z oliwek

Pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Filety odsącz, osusz na papierowym ręczniku i pokrój w kostkę 1×1 cm, przełóż do miski, dodaj ogórka, kolendrę, jalapeno oraz oliwę, całość delikatnie wymieszaj.

2. Cebulę sparz wrzątkiem i wystudź, następnie dodaj do śledzi, dopraw pieprzem, wymieszaj.

Źródło:

De Care