Tataki z łososia z sałatką z fasoli

Poniżej znajdziecie przepis na danie inspirowane kuchnią japońską, które warto dodać do swojego menu!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Ilość porcji: 4

Czas: 35

———

———

Poziom trudności: 1

Poziom ostrości: 2

Składniki:

2-3 łyżki Sezamu Białego House of Asia

50 g Sosu Teriyaki House of Asia

1 puszka Salsy meksykańskiej czerwonej Casa de Mexico

½ puszka Czarnej fasoli Casa de Mexico

400 g filetu z łososia

Sól, pieprz, cukier do przyprawienia ryby

2 łyżki kolendry

1 limonka

Sposób przygotowania:

1. Przypraw łososia solą i pieprzem. Rozgrzej mocno patelnię i smaż rybę z każdej strony po parę sekund, tak aby w środku pozostała surowa. Zdejmij z patelni, posmaruj sosem teriyaki i posyp sezamem. Wstaw do lodówki na minimum 10 minut. Następnie pokrój łososia w plastry.

2. W misce wymieszaj czarną fasolę z salsą meksykańską i kolendrą.

3. Plastry łososia podawaj z sałatką z fasoli, a całość skrop sokiem z limonki

Źródło:

De Care