Ilość porcji: 4
Czas: 35
Poziom trudności: 1
Poziom ostrości: 2
Składniki:
2-3 łyżki Sezamu Białego House of Asia
50 g Sosu Teriyaki House of Asia
1 puszka Salsy meksykańskiej czerwonej Casa de Mexico
½ puszka Czarnej fasoli Casa de Mexico
400 g filetu z łososia
Sól, pieprz, cukier do przyprawienia ryby
2 łyżki kolendry
1 limonka
Sposób przygotowania:
1. Przypraw łososia solą i pieprzem. Rozgrzej mocno patelnię i smaż rybę z każdej strony po parę sekund, tak aby w środku pozostała surowa. Zdejmij z patelni, posmaruj sosem teriyaki i posyp sezamem. Wstaw do lodówki na minimum 10 minut. Następnie pokrój łososia w plastry.
2. W misce wymieszaj czarną fasolę z salsą meksykańską i kolendrą.
3. Plastry łososia podawaj z sałatką z fasoli, a całość skrop sokiem z limonki