Składniki:
2 łyżki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
3 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
500 g szynki wieprzowej
1 puszka ananasa
200 ml bulionu warzywnego
2 łyżeczki rozmarynu
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki posiekanej dymki
3 łyżki mąki
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Wyjmij ananasa z puszki i jedną połowę zmiksuj, a drugą pokrój na mniejsze kawałki i odłóż.
2. Mięso pokrój w plastry, delikatnie rozklep. Wymieszaj ze sobą pastę z czosnku, imbiru i chili, sos sojowy, ostrygowy, rozmaryn, pieprz i zmiksowanego ananasa i zamarynuj w tej mieszance szynkę. Odstaw na 30 minut.
3. Następnie mięso obtocz w mące i obsmaż na patelni na rumiany kolor, przełóż do garnka, zalej gorącym bulionem i duś do miękkości pod przykryciem ok. 40 minut. Pod koniec podsmaż pozostałą część ananasa i dodaj do sosu.
4. Gotowe danie posyp szczypiorkiem i dymką