Szaszłyki z wieprzowiny i grzybów shiitake

Poniżej znajdziecie przepis na danie inspirowane kuchnią japońską, które warto dodać do swojego menu!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

284 g Grzybów shiitake w zalewie House of Asia

100 g Sosu Tonkatsu House of Asia

400 g karkówki pokrojonej w kostkę

2 średnie białe cebule pokrojone w grubą kostkę

Szczypta soli

Szczypta pieprzu

Olej

Patyczki bambusowe do szaszłyków

Sposób przygotowania:

1. Karkówkę pokrój i zamarynuj w soli i pieprzu z dodatkiem oleju.

2. Grzyby shiitake przepłucz pod bieżącą wodą. Cebulę pokrój.

3. Na patyczki do szaszłyków nadziej mięso, cebulę i grzyby. Smaż lub grilluj do miękkości mięsa. Co jakiś czas, za pomocą pędzelka, smaruj szaszłyki sosem Tonkatsu.

4. Podawaj gorące

Źródło:

De Care