Składniki:
150 g Grzybów Snow fungus suszonych
100 g Sosu teriyaki lub tonkatsu
2 łyżeczki Pasty z czosnku lub 2 pokrojone ząbki czosnku
1 łyżeczka Pasty z chili lub 1 papryczka drobno posiekana
200 g białej kiełbasy pokrojonej w plastry
2 cebule pokrojone w ćwiartki
2 kapusty pak-choy pokrojone w grubą kostkę
50 g jarmużu
1 marchewka pokrojona w słupki
50 g białej rzepy pokrojonej w zapałki
3 łyżki posiekanej kolendry lub szczypiorku
1 łyżeczka majeranku
Pieprz do smaku
3 łyżki oleju
50 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Grzyby namocz we wrzątku przez minimum 15 minut, następnie usuń zdrewniałe końcowi i pokrój na drobne kawałki.
2. Do rozgrzanego woka wlej olej i podsmaż cebulę z pastą z czosnku, dodaj kiełbasę i smaż 3-4 minuty. Następnie dodaj marchew, rzepę, jarmuż, pak-choi, grzyby i smaż kolejne kilka minut, a pod koniec dopraw do smaku pieprzem.
3. Wymieszaj pastę z chili z sosem teriyaki, jeżeli całość będzie zbyt gęsta, dodaj odrobinę wody i polej przygotowane danie i udekoruj kolendrą lub szczypiorkiem.