Roladka z kurczaka z suszonymi grzybami w panko

4 porcje. Czas: 45 minut. Poziom trudności: 1. Poziom ostrości: 1.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

100 g suszonych Grzybów shiitake House of Asia

8 łyżek Panierki panko House of Asia

1 łyżka Pasty z imbiru, czosnku i chili House of Asia

1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 posiekany ząbek

2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia

1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia

500 g mięsa mielonego z kurczaka lub indyka

1 cebula pokrojona w kostkę

1 jajko

100 g masła

100 g mąki pszennej

2 łyżki posiekanego koperku

Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Grzyby shiitake zalej zimną wodą i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut, a następnie opłucz na sitku pod zimną wodą, osusz i pokrój w kostkę. Na oleju podsmaż cebulę, pastę z czosnku i grzyby. Odstaw do wystudzenia i wymieszaj z zimnym masłem i koperkiem. Tak przygotowane masełko grzybowe wstaw do lodówki.

2. Mięso dopraw sosem ostrygowym, sojowym, pastą z imbiru, czosnku i chili, solą oraz pieprzem. Podziel farsz na kilka równych części, uformuj kule, ugnieć je na płasko, a do środka włóż po kawałku masełka grzybowego i zawiń, tak aby masło pozostało w środku roladki. Następnie obtocz w mące, roztrzepanym jajku i panko. Smaż na rumiany kolor.

Źródło:

De Care