Składniki:
100 g suszonych Grzybów shiitake House of Asia
8 łyżek Panierki panko House of Asia
1 łyżka Pasty z imbiru, czosnku i chili House of Asia
1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 posiekany ząbek
2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia
500 g mięsa mielonego z kurczaka lub indyka
1 cebula pokrojona w kostkę
1 jajko
100 g masła
100 g mąki pszennej
2 łyżki posiekanego koperku
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Grzyby shiitake zalej zimną wodą i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut, a następnie opłucz na sitku pod zimną wodą, osusz i pokrój w kostkę. Na oleju podsmaż cebulę, pastę z czosnku i grzyby. Odstaw do wystudzenia i wymieszaj z zimnym masłem i koperkiem. Tak przygotowane masełko grzybowe wstaw do lodówki.
2. Mięso dopraw sosem ostrygowym, sojowym, pastą z imbiru, czosnku i chili, solą oraz pieprzem. Podziel farsz na kilka równych części, uformuj kule, ugnieć je na płasko, a do środka włóż po kawałku masełka grzybowego i zawiń, tak aby masło pozostało w środku roladki. Następnie obtocz w mące, roztrzepanym jajku i panko. Smaż na rumiany kolor.