Składniki:
2 łyżki Sosu Sojowego jasnego House of Asia
1 saszetka Pasty Miso House of Asia
½ opakowania Makaronu Ramen House of Asia ugotowanego zgodnie z przepisem
1 opakowanie Grzybów Shiitake House of Asia
1 łyżeczka Sezamu Białego House of Asia
700 ml bulionu warzywnego lub mięsnego
3 ząbki czosnku
3 cm imbiru
2 trawy cytrynowe
150 g mięsa wieprzowego
2 jajka
4 łyżki oleju
garść posiekanej dymki
Sposób przygotowania:
1. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek i imbir. Wlej bulion, dodaj trawę cytrynową i gotuj na małym ogniu przez 20-30 minut.
2. W tym czasie grzyby zalej gorącą wodą i mocz 5 min. Kiedy będą miękkie, odsącz i pokrój je w cienkie plasterki, odstaw.
3. Ugotuj jajka – 5 min. od zagotowania wody.
4. Mięso pokrój w plastry i obsmaż krótko z każdej. Zdejmij z patelni.
5. Na tej samej patelni podsmaż grzyby.
6. Gdy bulion jest gotowy, przecedź go przez sito.
7. Do miseczki włóż makaron, grzyby, mięso, jajko i zalej bulionem. Dodaj dymkę i posyp sezamem.