Mam tę moc, czyli jak za pomocą diety walczyć z wiosennym przesileniem?
Dlaczego jest tak źle, skoro jest tak dobrze? Spragnieni słońca, nerwowo wyczekujemy jego pierwszych ciepłych promieni. Jednak, gdy tylko się pojawią, dopada nas często nagłe
Dlaczego jest tak źle, skoro jest tak dobrze? Spragnieni słońca, nerwowo wyczekujemy jego pierwszych ciepłych promieni. Jednak, gdy tylko się pojawią, dopada nas często nagłe
Skóra wokół oczu jest niezwykle delikatna. Z tej okolicy możemy „wyczytać” pierwsze oznaki starzenia, pojawiające się zmarszczki. Opuchnięcia, cienie, tendencja do gromadzenia wody pod oczami
Sushi popularne w Polsce jest już od dawna, a co ciekawe jest dostępne w wielu restauracjach również w tych mniej znanych i mniej oczywistych dla
Mikrobiom to nic innego jak bakterie, grzyby, roztocza i inne mikroorganizmy zamieszkujące w naszym organizmie, także na naszej skórze. Jeśli są w równowadze ilościowej i
Czym jest zdrowy posiłek? Temat odpowiedniego żywienia najlepiej zacząć od początku, czyli określenia, czym w ogóle jest zdrowy posiłek. Okazuje się bowiem, że nie dla
Zbyt duża dawka intensywnego promieniowania może gwałtownie przesuszyć, poparzyć i podrażnić skórę. Szczególnie niebezpieczna jest dla skóry delikatnej, wrażliwej i suchej. Potrzebuje ona bowiem więcej
Wyrabiając tradycyjny spód pizzy, włoscy kucharze stawiają na produkty wysokiej jakości składu oraz naturalnego pochodzenia. Jednak najistotniejsze podczas przygotowania ciasta na pizzę jest dobranie odpowiedniej
Wersja po turecku to dla wielu nieco egzotyczny sposób przyrządzenia jajka. Nie ma jednak wątpliwości, że pozwoli wprowadzić na stół nieco świeżości, a domownicy z
# Wybieraj SPF 30 lub wyższy. To szczególnie istotne na początku słonecznego sezonu. Cera bardzo jasna i wrażliwa powinna chronić się wyłącznie filtrami SPF 50+.