Składniki:
500 g pierś z indyka
2-3 łyżki mąki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Marynata:
2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka tymianku
3 łyżki oleju
Sos:
100 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara
2 łyżeczki Pasty z imbiru czosnku i chili House of Asia
Sok wyciśnięty z 4 pomarańczy
1 cebula drobno posiekana
Sposób przygotowania:
1. Pierś pokrój na plastry, rozklep delikatnie i zamarynuj. Następnie mięso obtocz w mące, obsmaż na rumiany kolor i przełóż do garnka.
2. Przygotuj sos: na patelni podsmaż cebulę, pastę, sok z pomarańczy i gotuj 5-6 minut. Na koniec dodaj mleczko kokosowe i całość doprowadź do wrzenia. Gotowy sos przełóż do garnka z mięsem i wymieszaj.
3. Gotowe danie posyp szczypiorkiem.