Pierś z indyka w sosie pomarańczowym

4 porcje. Czas: 90 minut. Poziom trudności: 1
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

500 g pierś z indyka

2-3 łyżki mąki

2 łyżki posiekanego szczypiorku

Marynata:

2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia

3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

1/2 łyżeczki czarnego pieprzu

1 łyżeczka rozmarynu

1 łyżeczka tymianku

3 łyżki oleju

Sos:

100 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara

2 łyżeczki Pasty z imbiru czosnku i chili House of Asia

Sok wyciśnięty z 4 pomarańczy

1 cebula drobno posiekana

Sposób przygotowania:

1. Pierś pokrój na plastry, rozklep delikatnie i zamarynuj. Następnie mięso obtocz w mące, obsmaż na rumiany kolor i przełóż do garnka.

2. Przygotuj sos: na patelni podsmaż cebulę, pastę, sok z pomarańczy i gotuj 5-6 minut. Na koniec dodaj mleczko kokosowe i całość doprowadź do wrzenia. Gotowy sos przełóż do garnka z mięsem i wymieszaj.

3. Gotowe danie posyp szczypiorkiem.

Źródło:

De Care