Ilość porcji: 4
Czas: 60 minut
Poziom trudności: 2
Poziom ostrości: 1
Składniki:
100 ml Sosu śliwkowego Ros Thai Thai
1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki drobno posiekane
1 łyżeczka Pasty z imbiru House of Asia lub 2 łyżeczki startego świeżego korzenia
1-2 łyżki Sosu sojowego House of Asia
400 g mięsa mielonego z indyka
1 opakowanie ciasta na pierożki gyoza
1 cebula
1 pęczek szczypiorku
2 łyżki posiekanych listków kolendry
Sposób przygotowania:
1. Mięso przełóż do miski i wymieszaj z pastą z czosnku, pastą z imbiru i dopraw do smaku sosem sojowym. Odstaw do lodówki na 15 minut.
2. Ciasto rozwałkuj i powycinaj szklanką kółka, następnie na każdy kawałek nałóż farsz i zlep.
3. Pierożki gotuj na parze przez 10 minut.
4. Sos śliwkowy przelej do miseczek i podawaj z gotowymi pierożkami.
TIP: Jeśli lubisz nutę ostrości, dodaj do mięsa łyżeczkę Pasty z chili House of Asia.