Pierożki Gyoza z mięsem

Poniżej znajdziecie przepis na danie inspirowane kuchnią japońską, które warto dodać do swojego menu!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Ilość porcji: 4

Czas: 60 minut

Poziom trudności: 2

Poziom ostrości: 1

Składniki:

100 ml Sosu śliwkowego Ros Thai Thai

1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki drobno posiekane

1 łyżeczka Pasty z imbiru House of Asia lub 2 łyżeczki startego świeżego korzenia

1-2 łyżki Sosu sojowego House of Asia

400 g mięsa mielonego z indyka

1 opakowanie ciasta na pierożki gyoza

1 cebula

1 pęczek szczypiorku

2 łyżki posiekanych listków kolendry

Sposób przygotowania:

1. Mięso przełóż do miski i wymieszaj z pastą z czosnku, pastą z imbiru i dopraw do smaku sosem sojowym. Odstaw do lodówki na 15 minut.

2. Ciasto rozwałkuj i powycinaj szklanką kółka, następnie na każdy kawałek nałóż farsz i zlep.

3. Pierożki gotuj na parze przez 10 minut.

4. Sos śliwkowy przelej do miseczek i podawaj z gotowymi pierożkami.

TIP: Jeśli lubisz nutę ostrości, dodaj do mięsa łyżeczkę Pasty z chili House of Asia.

Źródło:

De Care