Pasztet z fasoli z grzybami

Połączenie roślinnej substancji i leśnego bogactwa obiecuje nie tylko wykwintny smak, ale także zdrowe uderzenie w świat kulinarnych innowacji. Przygotujcie się na podróż po delikatnych nutach fasoli splecionych z intensywnością grzybowego aromatu, która zrewolucjonizuje wasze podejście do pasztetów.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print
Pasztet-z-fasoli-z-grzybami-scaled

Ilość porcji: 4

Czas: 20 minut

Poziom ostrości: 0

Składniki:

50 g Panierki Panko House of Asia

30 g suszonych Grzybów shiitake House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 drobno posiekane ząbki czosnku

500 g Czarnej fasoli Casa de Mexico

2 cebule drobno posiekane

3 jajka

100 g odciśniętej kiszonej kapusty

1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

1/2 łyżeczki majeranku

Sól i pieprz do smaku

Olej do smażenia

Odrobina masła do wysmarowania formy

100 g wody

Sposób przygotowania:

1. Panko zmiksuj w blenderze z 4 suszonymi grzybami. Na oleju podsmaż cebule, pastę z czosnku i kiszoną kapustę, podlej wodą i duś przez około 10 minut, aż woda całkowicie odparuje. Pozostałe grzyby zalej zimną wodą i gotuj do miękkości przez 30 minut, odcedź, pokrój w drobną kostkę, dodaj do kapusty i smaż całość kilka minut.

2. Fasolę zmiksuj z jajkami i odrobiną wody, dodaj do kapusty z grzybami, wymieszaj, na końcu dopraw gałką muszkatołową, majerankiem oraz solą i pieprzem.

3. Formę do pieczenia wysmaruj masłem i oprósz panierką panko z grzybami. Przygotowaną masę przełóż do formy. Piecz 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (ustawionym na termoobieg). Po upieczeniu zostaw w formie do ostudzenia.

4. Pasztet podawaj na ciepło lub zimno z sosami lub warzywnymi konfiturami.

Źródło:

De Care